Selecteer een pagina

Hoe het begon

Wanneer mijn fascinatie voor adventskalenders is ontstaan weet ik eigenlijk niet. Vroeger thuis hadden we al een adventskalender met mooie plaatjes achter de deurtjes. Elke avond was het weer een feestje om een van de deurtjes open te mogen maken.  Ik kan me ook herinneren dat ik wel eens een kalender heb gekregen met chocolaatjes erin. Wat kan ik zeggen ik ben ontzettend gevoelig voor verassingen. Surprise dozen kan ik ook altijd moeilijk weerstaan.

De eerste adventskalender die ik zelf maakte was voor Kaveh (toen mijn vriend, nu mijn echtgenoot) we woonden net samen en ik had 24 vrolijk gekleurde enveloppen gekocht en in elke envelop een kleinigheidje gestopt. Alle enveloppen had ik aan een lijntje gehangen en elke dag mocht hij er een open maken. Superleuk om te doen toch bleef het bij die ene keer en raakte de adventskalender een beetje in de vergetelheid.

De adventskalender als traditie binnen ons gezin

Toen de jongens nog heel klein waren lag de nadruk hier in huis vooral op Sinterklaas en de verjaardag van Sam (op 4 december). Ik kocht wel eens een chocolade adventskalender maar daar bleef het ook wel bij. Tot we de lego starwars adventskalenders ontdekten, de jongens waren meteen groot fan.

Heel leuk natuurlijk elke dag een legofiguurtje van je favoriete thema, maar ook best wel heel duur. Gelukkig zijn er in aanloop naar de feestdagen altijd wel ergens leuke lego aanbiedingen te vinden dus lukte het me altijd wel om de kalenders met een leuke korting te scoren. Maar na 3 starwars kalenders bleek dat de figuurtjes wel heel erg mini zijn en hoe leuk ook om te sparen niet echt heel geschikt om mee te spelen.

Geen starwars meer, maar wat dan wel?

Adventskalender HEMA 2017

Ik wilde dus geen lego starwars kalenders meer kopen, maar de jongens genoten wel erg van een adventskalender. Natuurlijk kon ik een chocolade adventskalender voor ze kopen, maar dat is toch minder spannend.

Gelukkig had mijn favoriete winkel (de HEMA) vorig jaar ook al het principe adventskalender ontdekt en verkochten ze een hele leuke doos met 24 deurtjes die je zelf kon vullen. Ik kocht er gelijk 2 en ging op zoek naar allerlei kleine cadeautjes waarmee ik de doos kon vullen.

Hoewel ik het principe superleuk vond en de jongens de kalender geweldig, vond ik de uitvoering toch iets minder. De schotjes binnenin de doos zaten niet goed vast waardoor cadeautjes naar “verkeerde” deurtjes zakten. Ook waren de deurtjes niet heel makkelijk open te krijgen waardoor de kalender er al heel snel niet zo mooi meer uitzag. En als laatste bezwaar zat je ook erg vast aan de maten van de vakjes waarvoor niet altijd even makkelijk cadeautjes te vinden waren.

Onze adventskalender 2018

Inmiddels zijn adventskalenders duidelijk een echte hit, heel youtube staat vol met unboxing video’s en elk zichzelf respecterend merk heeft er dit jaar wel een.

Hoewel ik dus een paar bezwaren had tegen de diy adventskalender van de HEMA vorig jaar vond ik het wel heel erg leuk om de kalender zelf te maken. Dus ging ik eerst naar de HEMA om te kijken wat ze dit jaar in het assortiment hadden. Naast een nieuwe uitvoering van de kalender van vorig jaar hadden ze dit jaar ook hele leuke huisjes en speciale adventstickers.

adventskalender diy

Ik kocht voor beide jongens een setje adventsstickers en een setje cadeau huisjes. In elke set huisjes zaten 12 stuks. Omdat ik niet beperkt wilde worden in de maat van de cadeautjes besloot ik voor 12 huisjes per kind te gaan en de andere 12 dagen op een andere manier op te lossen zodat ik verschillende maten cadeautjes kon kopen. Ik kocht er kraft enveloppen bij en mooie cadeauzakjes (ook allemaal van de HEMA en nee ik word niet gesponsord).

advent adventskalender doehetzelf diy

Het leukste gedeelte (maar ook het lastigste)

Met de basis voor de kalender op orde kon ik op zoek gaan naar leuke cadeautjes om in de doosjes en zakjes te verstoppen. Heel erg leuk om te doen maar ook best lastig. Sam en Kian zijn inmiddels 16 en 11 dus met kleine speelgoedjes kom ik niet meer weg. Natuurlijk zitten er veel lekkere dingen in de kalender, maar daarnaast wil ik er toch ook altijd een paar cadeautjes in stoppen die wat langer mee gaan (en waar ze ook nog wat aan hebben).

Wat er dit jaar in de adventskalenders van Sam en Kian zit kun je volgen op mijn facebook pagina, waar ik elke dag om 20:00 het cadeautje van de dag met jullie zal delen. Na 24 december komt er dan nog een inspiratieblog online met alle cadeautjes, die kan ik helaas niet eerder delen want de jongens lezen mijn blog ook en het leukste is natuurlijk de verassing.

Vraagje: doe jij ook aan advent? en maak je dan zelf een kalender of koop je er een? Ik zou het heel leuk vinden om van je te horen.

Anne

adventskalender-advent-diy-dhz