Selecteer een pagina

De kerstvakantie is helaas weer voorbij toch deel ik nog graag een paar van onze leuke uitstapjes ter inspiratie. Je kunt tenslotte ook in het weekend leuke dingen doen (of op een studiedag).

Onze kerstvakantie bestond voor het grootste gedeelte uit: luieren, lekker eten, samenzijn met familie en vrienden en geweldige muziek documentaires kijken (de kerstfilms hebben we dit jaar overgeslagen). Maar we maakten ook een aantal hele leuke uitstapjes en die wil ik graag met jullie delen.

Leuke activiteiten

Een vaste traditie bij ons thuis is inmiddels naar de film gaan op 2de kerstdag. Als er een nieuwe Starwars film uit is dan hoeven we niet over de filmkeuze na te denken. Maar op deel 9 moeten we nog een jaartje wachten dus moesten we iets anders uitkiezen.

Nu vond ik het aanbod dit jaar niet zo makkelijk. Met alleen maar mannen in huis. Met kerst wil je toch graag naar een gezellige familie film en niet naar een actiethriller (ik in ieder geval niet). Het werd Mary Poppins returns.

bioscoop mary poppins leuke activiteiten met kinderen

Mary Poppins returns

Mary Poppins returns is het vervolg op de klassieke Disney film met Julie Andrews. Een film die ik vroeger als kind vaak heb gezien. Altijd spannend een remake van een film die je dierbaar is. Gelukkig was het geen echte remake maar een vervolg en dat maakte de film extra leuk. Emily Blunt is een zeer waardige opvolger van Julie Andrews en een geweldige Mary Poppins. Het is een prachtig fantasie verhaal met geweldige decors. Toen ik na afloop aan Sam (17 jaar) vroeg wat hij van de film vond was zijn antwoord: ik werd er helemaal vrolijk van! Dat zegt volgens mij genoeg. Een echte aanrader dus.

trailer

Wij zagen de film in 3D en dat brengt alle animaties en fantasieën nog meer tot leven.

leuke activiteiten met kinderen museum speelklok utrecht

Museum Speelklok – Utrecht

Kian ging een paar dagen uit logeren en daarom deden Sam en ik een dagje Utrecht. We gingen naar museum Speelklok, een museum dat ik als kind ook altijd al prachtig vond.

Alle speelklokken en muziekmachines zijn van zichzelf al prachtig om te bekijken. Maar een rondleiding is toch wel echt een aanrader, iemand van het museum zet dan al die prachtige apparaten ook nog aan en dat is toch wel extra leuk.

Vroeger in Amsterdam genoot ik altijd enorm van de draaiorgels op de Dam en in de Kalverstraat, een muntje in het centenbakje doen vond ik altijd enorm spannend. Er staat ook een echt Amsterdams draaiorgel in het museum en dat is toch wel een leuk stukje jeugdsentiment.

Op dit moment is er een hele leuke tentoonstelling over muziekrobots (te zien tot 3 maart).

Museum speelklok is leuk voor alle leeftijden, Wij hebben ons in ieder geval heel wat uurtjes vermaakt.

Ralph breaks the internet

Toen Kaveh weer aan het werk was, ging ik met de jongens nog een keer naar de bioscoop. Deze keer kozen we voor Ralph breaks the internet. Het vervolg van wrecked Ralph.

De eerste film hadden we op Netflix gezien en die was zo verrassend leuk dat we absoluut deel 2 ook wilden zien. En ook deel 2 stelde zeker niet teleur. Mijn graadmeter bij een animatiefilm is of ik wakker kan blijven ? dat was bij deze film geen enkel probleem.

Het verhaal zit goed in elkaar, er zit lekker veel vaart in en hoe de makers zich de wereld van het internet voorstellen is geweldig leuk uitgewerkt.

Wat ons betreft een echte aanrader dus.

trailer

Beeld en Geluid – Hilversum

beeld en geluid hilversum

De een na laatste dag van de vakantie ging ik met de jongens naar beeld en geluid in Hilversum. Het was voor ons de tweede keer, maar de eerste keer was Kian eigenlijk nog net te klein om het echt leuk te vinden. Deze keer was dat gelukkig anders en hebben we een hele gezellige middag gehad.

Er zijn veel leuke dingen te doen en ook al was het door de vakantie nogal druk, toch hoefden we nergens echt te wachten. Tip ga wat later op de middag, dan is het een stuk rustiger.

Vooral de vele fragmenten van kinderseries die ik vroeger keer vond ik erg leuk om terug te zien (en ook de jongens hebben zich er enorm goed mee vermaakt).

leuek uitjes met kinderen top 2000 cafe

We zijn groot fan van het programma de top 2000 a gogo en ook de top 2000 stond deze vakantie heel regelmatig aan, dus moesten we natuurlijk ook even een bezoekje brengen aan het enige echte top 2000 café (dat inmiddels helaas is afgebroken tot volgend jaar).

Liefs Anne