Selecteer een pagina

inhoud adventskalender cadeautjes advent

Dit jaar maakte ik voor Sam en Kian voor de tweede keer zelf een adventskalender, daar kon je al alles over lezen in mijn blog over de traditie van de adventskalender binnen ons gezin.  Wat je nog van me tegoed had was de inhoud van de kalender van dit jaar. Welke cadeautjes stopte ik in de zakjes en doosjes. Die kon ik nog niet laten zien omdat dat de verrassing natuurlijk nogal zou verpesten.

Inmiddels is de advent 2018 voorbij, maar misschien geven de cadeautjes die ik koos je inspiratie als jezelf ook een keer een adventskalender wilt maken (misschien lees je dit blog wel in 2019 als je op zoek bent naar inspiratie ?).

Tips & tricks bij het kiezen van de cadeautjes

Bij het kiezen van cadeautjes is het altijd wel handig om van te voren een plan te maken. Wil je echte cadeautjes in elk vakje (best moeilijk je moet er immers 24). In elk vakje iets lekkers (heel makkelijk er zijn meer dan genoeg leuke snoepjes te vinden). Of kies je voor een mix. Ook moet je rekening houden met de verpakking die je hebt gekozen (het moet er immers wel inpassen).

Ik zelf vind een mix altijd wel erg leuk. Vorig jaar ging ik voor fifty-fifty, Ik maakte een lijstje met trefwoorden van de interesses van de jongens en vond een heleboel leuke kleine cadeautjes op ali-express. Zo kocht ik onder andere leuke paperclips, mooie stickers, boekenleggers, sleutelhangers en washitape.

Omdat hun interesses niet zo snel meer veranderen vond ik dit jaar bijna niks leuks op Ali (en wat ik vond was op 1 december nog steeds niet aangekomen (het risico van ali express, gelukkig had ik niet zo heel veel besteld en kan ik het op een ander moment nog eens geven). Daarom koos ik dit jaar voor de verhouding 1 staat tot 2, dus 2 keer iets lekkers afgewisseld met 1 cadeautje.

En als laatste vind ik het persoonlijk het leukste als de inhoud van de kalender aardigheidjes zijn en het dus niet heel duur is wat je in elk vakje stopt. Handige tip: koop een zak met gemengd snoep daar kun je zo meerdere vakjes mee vullen.

 De inhoud van onze adventskalender

cadeautje adventskalender

 1. We begonnen met een rolletje snoep uit een Haribo uitdeelzak van de action. (uitdeelzak €1,39).
 2. In Utrecht kwam ik langs een hele mooie winkel van Lindt waar je de chocolaatjes per stuk uit kunt kiezen.
 3. Een schriftje en een glitterpen van de HEMA (schriften €2,50 voor 3 stuks, pen €1,50).
 4. Sinterklaas snoepjes van de Hema (€0,75 ik deelde een zakje door tweeën).
 5. Op sinterklaas uiteraard chocoladegeld alweer van de HEMA (€1,00 ik deelde weer een zakje door twee).cadeautjes adventskalender
 6. Een griezelpotlood van Flying tiger (€0,50 per stuk).
 7. Hartjessnoepjes uit een zak mixed sweets van de HEMA (€1,50 voor een hele zak).
 8. Haribosnoepjes uit de bij 1 genoemde uitdeelzak.
 9. Stickers van sterren en planeten van de HEMA (een setje van €1,50 door midden geknipt).
 10. Nog een paar zelfgekozen chocolaatjes van Lindt. (In totaal was ik  €3,73 kwijt voor alle Lindt chocolade)adventskalender cadeautjes
 11. Snoeprolletjes uit de HEMA snoepzak van nummer 7.
 12. Voor ieder een badbruisbal heerlijk met de koude dagen van december (HEMA €2,00 per stuk).
 13. Een sneeuwman kerstbal gevuld met marshmallows (HEMA €2,00 per stuk).
 14. Snoepkettingen uit de snoepzak van nummer 7.cadeau tips adventskalender
 15. Sticky notes met sterren en planeten (HEMA €1,00).
 16. Kersen uit de snoepzak van nummer 7.
 17. Haribo snoepjes uit de uitdeelzak van nummer 1.
 18. Omdat mijn moeder de 17de jarig is zetten wij altijd pas op de 18de de kerstboom op daarom voor allebei een leuke slinger om de boom (of hun kamer te versieren) (HEMA €2,50 per stuk).
 19. Skittles (ieder een pakje uit een verpakking van 4 Action €1,89).adventskalender cadeautips
 20. Kerstman chocolade lolly’s (Flying tiger €0,50 voor twee stuks).
 21. Letterzeepje met een K en een S (HEMA €2,50 per stuk).
 22. Kerstmanlolly (Flying tiger €0,50 per stuk).
 23. chocolade minikerstballen (Flying tiger €1,00 ik deelde een zakje door twee).
 24. Markeerstiften sterren en planeten (HEMA €1,50 voor 4 stuks, de jongens kregen er ieder twee).

Wat kostte de adventskalender mij in totaal

Naast de cadeautjes kocht ik twee setje huisjes (HEMA €1,50 per stuk). Advent cijferstickers (HEMA €1,00 per setje). Een pakje kraftenveloppen (HEMA maat C6 €2,50 voor 20 stuks). Een setje cadeauzakjes (HEMA €1,50 voor 4 stuks) en een rol keukentouw zwart wit (Dille en Kamille €3,95) waar ik nog heel veel van over heb.

Elke adventskalender kostte me €24,00 en dat voor 24 dagen plezier ?.

Tot slot

Voor het bepalen van de volgorde heb ik gekeken of er aanknopingspunten waren zoals bijvoorbeeld bij de slinger op de 18de en het sinterklaas snoep rond 5 december. Ook heb ik eerst vastgelegd op welke dagen ik de cadeautjes ging geven (na elk cadeautje 2 dagen iets lekkers) en in welke volgorde ik de cadeautjes wilde geven. De 24ste moest sowieso een cadeautje zijn dus ik heb van daar af terug geteld. En toen was de indeling vrij snel gemaakt, stickers erop, de cadeautjes aan het touw rijgen en klaar.

De kalender ziet er supermooi uit maar is wel wat lang en zwaar geworden, daar wil ik nog wel iets op verzinnen. Ook wil ik proberen om volgend jaar weer een fifty-fifty verdeling te doen want ik vind dat er nu wel erg veel snoep inzit. Gelukkig heb ik nog een heel jaar om daar over na te denken.

Fijne Feestdagen!

Liefs Anne