Selecteer een pagina

De week dat mijn reis begint en wat gebeurde er veel in deze week. Emotioneel was het een loodzware week. Vaak was ik uitgeput en in tegenstelling tot voorheen gaf ik daar gewoon aan toe. Zag ik mezelf deze keer niet als lui en waardeloos, maar begreep ik dat het proces waar ik aan begonnen was veel van me vroeg en dat ik die rust gewoon nodig had.

Extreem moe

In die eerste week kwamen er zoveel grote vragen aan bod: waarom was ik zo allergisch voor het woord dieet en had ik ooit gezworen dat dat iets zou zijn dat ik nooit zou doen? Welke weerstand riep het woord slank eigenlijk in mij op?  Hoe kon het dat ik van waterhater ineens niet meer kon stoppen met water drinken?

Ook ontdekte ik ontelbaar veel verhalen die ik mezelf al jaren vertelde en die inmiddels mijn overtuigingen waren geworden en daarmee dus mijn waarheid. Maar waren deze verhalen wel allemaal waar? Ook kwam ik erachter waarom het de afgelopen jaren nooit lukte om mijn doelen te halen of slechte gewoontes te veranderen. Heel veel oud zeer kwam voorbij en mocht ik opruimen en loslaten.

Gelukkig hoefde ik van mezelf deze week niet meer te doen dan elke dag de Facebook live te kijken van Debbie Steur. De opdrachten te maken die bij de betreffende dag hoorde. Een keer per dag de  afslanksessie te luisteren en verder heel lief te zijn voor mezelf.

Meten is weten

Op dag 4 besloot ik op de weegschaal te gaan staan om voor mezelf een echt startpunt te hebben. Meten is immers weten. Om niet direct in de dieetgedachte te schieten nam ik me wel voor om maar één keer per maand mezelf te wegen. Moet eerlijk toegeven dat ik toch wel schrok van mijn gewicht, zo zwaar was ik nog nooit eerder geweest. Toen besloot ik het los te laten en me te focussen op het proces waar ik aan begonnen was. Er op te vertrouwen dat het goed zou komen.

Mooiste reis van mijn leven

Vervolgens was het tijd voor actie. Ik mocht allemaal dingen verzinnen waar ik blij van werd en die me gingen helpen om mijn doel te bereiken. Vervolgens zocht ik voor elke actie een motivatie die me ging helpen om de actie vol te houden. Tijd dus om mijn leven opnieuw vorm te gaan geven en tijd om echt op reis te gaan. Wat deze keer het grote verschil maakt? Ik kijk nu al uit naar elke stap die ik ga zetten. En ik vier elk succes hoe klein of groot.

Ga je met me mee?