Selecteer een pagina

Doelen stellen

Al heel vaak in mijn leven heb ik doelen gehad. Heb ik dingen willen bereiken. Heel veel heb ik ook bereikt in mijn leven. Ik heb de opleiding gevolgd die ik graag wilde (en ook afgemaakt). Ik heb mijn ideale partner gevonden. Twee prachtige kinderen op de wereld gezet en ben de beste moeder die ik voor ze kan zijn. Ik woon in een fijn huis en heb een echt thuis.

Toch zijn er ook veel doelen die ik graag zou behalen die me maar niet lukken. Zeker als het gaat over mijn bedrijf. Voor mijn bedrijf heb ik al zoveel dromen en doelen gehad. Maar ze ook daadwerkelijk behalen is me tot nu toe nog steeds niet gelukt. Door het 7 stappen programma dat ik momenteel volg snap ik eindelijk waarom. Om je doel te kunnen behalen moet je eerst echt voor jezelf weten waarom je iets graag wilt. Bovendien is het belangrijk dat het doel echt voortkomt uit je eigen wensen. Als het doel voortkomt uit wat jij denkt dat je doel zou moeten zijn voor de buitenwereld bijvoorbeeld dan wordt het al best lastig om echte motivatie voor dit doel te vinden.

Motivatie vinden voor je doel

Dat ik dit principe pas echt zou begrijpen terwijl ik bezig was om af te vallen had ik nooit verwacht. In eerste instantie had ik dan ook heel veel moeite met de opdracht om mijn eigen motivatie te vinden om af te willen vallen. Ik had immers besloten dat mijn gewicht nooit invloed zou hebben op mijn geluk. Dus waarom zou ik dan af willen vallen? Omdat dat sociaal wenselijk was? Omdat ik dan mooie kleren zou kunnen kopen?
Ik kwam erachter dat het begrip slank een enorme weerstand bij mij opriep. Wie bepaalt wat slank is? en wat is slank eigenlijk? Ik merkte dat ik best wel veel negatieve gevoelens aan het woord slank had geplakt. Met de vraag hoeveel kilo wil je afvallen kon ik dan ook niks.

Wat wel hielp?

Ik had met mezelf afgesproken dat ik er deze keer voor 100% voor zou gaan dus besloot ik dieper te graven. Net zo lang door te zoeken tot ik een antwoord had gevonden op de vraag waarom ik slanker wilde zijn.
Met de vraag hoe mijn ideale lichaamsvorm eruit zou zien kon ik al veel meer. Die vraag riep  beelden in mij op van tijden dat ik wel lekker in mijn vel zat. Toen kleding wel lekker zat. Tijden toen nieuwe kleding kopen veel plezier opleverde en ik niet puur blij was als iets paste en niet al te lelijk zat. Dat ik met plezier naar mezelf in de spiegel keek. Door deze vraag kon ik ook eindelijk toegeven dat ik me met mijn huidige gewicht echt niet prettig voelde.

Waar ik uiteindelijk uitkwam

Tijdens het luisteren naar de afslanksessie van Debbie kwam ik erachter wat mijn echte motivatie is om af te vallen, de motivatie die werkelijk vanuit mijn tenen komt om dit voor mezelf te willen: Ik wil een relatie met mijn lijf! Ik wil me gezond, fit en energiek voelen kortom ik wil mijn lijf voelen.
Doordat ik inmiddels volledig doordrongen ben van mijn motivatie om te willen afvallen gaat het proces veel makkelijker. Natuurlijk zijn er moeilijke dagen maar als ik dan weer even terughaal waarom ik dit ook alweer zo graag wil zit ik al snel weer op de juiste weg.

Neem een besluit!

Om het proces te laten slagen is het namelijk van essentieel belang dat je een besluit neemt. Dat je beslist er volledig voor te gaan. Dit besluit kun je alleen maar nemen als je echt weet waarom je iets wilt. Er zijn namelijk genoeg momenten dat het proces moeilijk is. Daar kom je alleen maar doorheen wanneer je jezelf voor ogen kunt houden waarom je dit doet.  En wanneer je je motivatie voor jezelf terughaalt levert dit direct een goed gevoel op waardoor je weer verder kunt op de goede weg.

Wat ik nog graag wil toevoegen

Heel eerlijk mijn antwoord had ik ook niet direct op dag 2, ik heb er best wel een tijdje over gedaan om voor mezelf helder te krijgen waarom ik dit eigenlijk zo graag wilde.
Gun jezelf de tijd en ruimte om voor jezelf te ontdekken waarom je iets echt wilt. Wanneer je dat doet geef je jezelf een enorm cadeau want wanneer je weet waarom je iets echt wilt dan zul je dat doel ook echt behalen. Het zal niet perse een makkelijke weg zijn, het blijft een proces waar je elke dag aan zult moeten werken maar met je eigen motivatie duidelijk voor ogen gaat het je lukken.

Nawoord

Nu gaat dit stuk toevallig over afvallen maar ik heb ontdekt dat je het op alle aspecten van je leven kunt toepassen. Inmiddels heb ik ook mijn eigen motivatie achter de doelen voor mijn bedrijf gevonden. Beter gezegd de doelen die ik tegenwoordig stel komen voort uit mijn motivatie en daarom weet ik zeker dat ik ze deze keer wel ga behalen.

 

Zoals je misschien al is opgevallen is er heel veel in positieve zin in mijn leven veranderd door de programma’s van Debbie Steur. Mocht je door mij geïnspireerd zijn geraakt om een van haar programma’s zelf uit te proberen stuur me dan een mailtje op: info@studiokisa.nl Ik mag je dan namelijk een mooie kortingscode geven voor een van haar programma’s.