Selecteer een pagina

Het verhaal van mijn gewicht

Ooit beloofde ik mezelf plechtig dat ik nooit op dieet zou gaan. Ik was een jaar of 17  mijn beste vriendin probeerde het ene na het andere dieet uit. Ze was constant aan het jojoën en ik zag hoe ongelukkig het haar maakte. Daarnaast begreep ik het ook niet want ik vond haar prachtig. Misschien had ik makkelijk praten ik was van nature lang en slank dus frustraties over mijn gewicht kende ik niet.

Langzaamaan zwaarder

Rond mijn 26 begon ik wel aan te komen en zeker na mijn zwangerschappen was ik best een stuk zwaarder maar nog steeds weigerde ik gefrustreerd te raken door mijn lijf en op dieet te gaan. Ik weigerde om mijn veranderde lichaamsvorm effect te laten hebben op hoe ik mezelf voelde. Dit was niet altijd gemakkelijk omdat ik wel commentaar kreeg van buitenaf. Opmerkingen als er is inmiddels wat veel van je maakten het soms best lastig om mijn voornemen vol te houden dat mijn gewicht mijn levensgeluk niet zou beïnvloeden.

Weer slank

In 2012 moest ik een medisch noodzakelijke operatie ondergaan. Door deze operatie en het traject ernaar toe viel ik enorm veel af. Zoveel zelfs dat het echt eng was. Ik maakte wel grappen dat het op deze manier makkelijk afvallen was maar ik was echt vel over been. Het andere uiterste van het spectrum. Het herstel duurde lang maar uiteindelijk eindigde ik met een fijne maat 38. Een maat  waar ik me heel prettig bij voelde. Die maat hield ik een paar jaar prima vast. Maar life happens en ik werd weer zwaarder en zwaarder. Toen maat 42 steeds meer richting maat 44 ging voelde ik me niet meer prettig in mijn lijf, ik vond mijn kleren niet meer leuk en het had effect op mijn zelfvertrouwen. Maar op dieet wilde ik nog steeds niet.

Niets is blijvend

Toeval bestaat niet want toen ik me echt op mijn slechts voelde kwam er op facebook een advertentie voorbij: In 7 stappen slank worden zonder dieet met Debbie Steur. Het enige dat ik zag was: slank zonder dieet en ik schreef me direct in. Het was 1 januari 2021 (mooier kan ik het niet maken) en het programma ging op 4 januari van start en ik voelde direct op 4 januari gaat het allemaal goed komen en niet alleen met mijn overgewicht…….

 

Zoals je misschien al is opgevallen is er heel veel in positieve zin in mijn leven veranderd door de programma’s van Debbie Steur. Mocht je door mij geïnspireerd zijn geraakt om een van haar programma’s zelf uit te proberen stuur me dan een mailtje op: info@studiokisa.nl .
Ik mag je dan namelijk een mooie kortingscode geven voor een van haar programma’s.