Selecteer een pagina

Natuurlijk wist ik best dat water gezond is. Dat het belangrijk is om elke dag 1,5 tot 2 liter water te drinken. Toch zag ik mezelf als uitzondering. Ik kon het niet dus hoefde ik het niet. Er waren inmiddels zoveel negatieve verhalen die ik mezelf vertelde over water dat ik altijd wel een excuus kon vinden om het niet te doen. Hoe werd water dan toch mijn beste vriend?

Wat vertelde ik mezelf zoal:

  • Ik word misselijk van water
  • Ik vind water nu eenmaal niet lekker
  • Als ik water drink moet ik te vaak naar het toilet
  • Ik heb nu eenmaal nooit dorst
  • Water in Amersfoort smaakt vies, als ik nu in Amsterdam zou wonen had ik wel lekker water
  • Vocht is vocht dus limonade (en dus suiker) is ook prima

Water is mijn beste vriend

Als je het zo opschrijft klinkt het al best belachelijk en hoewel ik ook wel wist dat het niet klopte lukte het me nog altijd niet om consequent water te gaan drinken. Ik had al van alles geprobeerd en het hielp kleine beetjes maar nooit voldoende. Tot ik het programma van Debbie ging volgen en er tijdens de luistersessies aan mijn onderbewuste werd verteld dat water mijn allerbeste vriend is.

Ik wil alleen maar water

Het eerste effect dat ik überhaupt van de luistersessies merkte was dat ik ineens niet meer kon stoppen met water drinken. Die eerste weken dronk ik 3 tot 4 liter per dag. Kennelijk had ik mezelf al jaren lopen uitdrogen en het eerste waar mijn lichaam behoefte aan had was water. Daar wil ik bij opmerken dat ik water nog steeds niet lekker vond maar ondanks dat bleef ik drinken. Al snel begonnen allerlei positieve veranderingen me op te vallen. Mijn huid werd zachter (letterlijk beter gehydrateerd) mijn haar werd mooier en ik kreeg steeds meer energie. Door me bewust te zijn van deze veranderingen bleef ik water drinken maar ik vond het nog steeds niet lekker.

Wat je jezelf verteld is key

En nog altijd blijft het een vreemde tegenstrijdigheid ik hou inmiddels enorm veel van water maar ik vind het nog steeds niet lekker. En dan blijkt dus hoe belangrijk het is welke verhalen je jezelf verteld ik vind het namelijk helemaal niet erg dat ik water niet lekker vind omdat ik mijn motivatie om water te drinken helemaal niet haal uit of ik het wel of niet lekker vind. Dat maakt namelijk helemaal niks uit. Ik ervaar elke dag wat water voor me doet en daarom beschouw ik water inmiddels als mijn allerbeste vriend. Er zijn zelfs inmiddels  momenten dat ik water oprecht lekker vind.

Een paar tips

Om water drinken iets makkelijker te maken als je het echt niet lekker vind heb ik wel een paar tips die ik zelf regelmatig gebruik. Zo heb ik een filterkan van Britta aangeschaft waardoor de smaak al heel anders  is dan wat er hier uit de kraan komt, een stuk zachter. Voordeel van zo’n kan is ook dat ik nu altijd echt koud water tot mijn beschikking heb. Koud water heeft mijn persoonlijke voorkeur maar je kunt natuurlijk experimenteren met wat voor jou de ideale temperatuur heeft. Om water meer smaak te geven zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van het water kun je natuurlijke smaakmakers toevoegen. Ik ben zelf fan van munt, citroen en verse gember (niet allemaal tegelijk hoor).  Wat mij ook enorm helpt is dat ik een waterfles heb aangeschaft waar 0,6 l in kan. Die fles neem ik overal mee naar toe en het is makkelijk te onthouden dat ik hem minimaal 3 keer op een dag leeg moet drinken (bij glazen raak ik toch vaak de tel kwijt).

Nog een geruststelling

Sinds ik zoveel drink hoef ik echt niet vaker naar het toilet, het is zelfs mijn ervaring dat ik ’s nachts veel minder vaak wakker word dan voorheen en dus veel beter doorslaap doordat ik een fijn ritme in water drinken voor mezelf heb gevonden. En nog een leuke: doordat ik geen limonade meer drink ben ik al heel wat overtollige kilo’s kwijt.